Hazır Altyapı Mı, Özel Kodlama Mı?

 

Günümüzde Wordpress, Wix, Weebly, GoDaddy benzer biçimde hazır internet sayfası sunan bir oldukca şirket bulunmakta. Peki hazır web sitesi mi tercih edilmeli, yoksa sıfırdan hususi yazılımlar mı tercih edilmeli?

Gerek blog siteleri için, gerek e-ticaret alışveriş siteleri için, gerekse kurumsal siteler için bir oldukca hazır altyapı hizmeti sunan aracı platformlar bulunmakta. Bunun yanında tasarım kısmından, yazılım kısmına kadar sıfırdan "hususi kodlama" web sitesi de açtırılabiliyor. Peki bir internet sayfası sahibi olmak için hazır altyapılara mı başvurulmalıdır, yoksa sıfırdan hususi kodlamaya mı? Bunun cevabı tamamen sizde bulunmaktadır. Bir internet sayfası açtırmak isteyen şahıs ilk olarak şu sorulara yanıt vererek gerekseme analizinde bulunmalıdır:

  1. Iyi mi bir internet sayfası isterim? Siteden beklentilerim neler?
  2. Web sitemde ne benzer biçimde özellikler bulunmalı?
  3. Bütçe durumum nedir? Siteye ve/yada tanıtım reklamlarına ne kadar para ayırabilirim?
  4. Süreç için ne kadar vakit belirledim? Aciliyet durumum nedir?

Buna benzer sorular artabilir sadece temel olarak bu sorulara yanıt vermeniz beklenmektedir. Verdiğiniz sorular doğrultusunda hazır mı yoksa hususi kodlama internet sayfasına mi haiz ihtiyacınız var bunu bulabiliriz.

Durum 1: Mütevazı, oldukca karışık olmayan bir siteye ihtiyacınız var, bütçeniz oldukca küçük ve süreç mevzusunda aceleniz var ise hazır altyapılara başvurabilirsiniz. Bundan dolayı hazır altyapılar daha öncesinden tasarım ve kodlama kısmı tamamlanmış, üstünde yalnız küçük oynamalar (Logo, site adı, site adresi vb..) yapılarak yayına alınabilecek paketlerdir.

Durum 2: Daha ustalaşmış bir hizmet almak istiyorsanız, bütçe mevzusunda sıkıntılarınız yoksa hususi yazılım tercih etmeniz size maksimum yarar elde edecektir. Bundan dolayı hazırlanacak olan site baştan sona sizin ihtiyaçlarınız ve istekleriniz doğrultusunda "yalnız size hususi olarak" hazırlanacaktır.

 

Hazır Sitelerin Avantajları ve Dezavantajları:

 Süratli teslim edilebilir.

 Daha uygun maliyetle haiz olunabilir.

x Hususi isteklerinize cevap vermeyebilir.

x Güvenlik zaafiyetleri barındırma ihtimali yüksek.

x Sitede yavaşlama problemleri çıkma ihtimali yüksek.

 

Hususi Yazılımların Avantaj ve Dezavantajları:

 Sizin talep ve ihtiyaçlarınıza yönelik planlama yapılarak hazırlanmış olur.

 Tamamen özelleştirilebilir ve geliştirilebilir. (Ömürlüktür.)

x Projenin büyüklüğü bakımından süreç uzun olabilir.

x Maliyeti hazır altyapıya nazaran yüksek olabilir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarım Firmaları - İzmir Yazılım

Web Sitesi Mi? Mobil Uygulama Mı?

İzmir Web Tasarım Yazılım